Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την πιο Εκπληκτική και Υπέροχη Ενέργεια στον Κόσμο!

Σας καλωσορίζω στον εκπληκτικό και υπέροχο κόσμο του Ρέικι, της Ζωτικής Ενέργειας – της πιο διαδεδομένης ενεργειακής θεραπείας στον κόσμο – και σας παρουσιάζω 49 κλειδιά ώστε να το γευτείτε (έστω και θεωρητικά) και να το κατανοήσετε λίγο περισσότερο, με την ελπίδα πως και εσείς θα το κάνετε δώρο στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας άτομα – προσφέροντας έτσι μια μέθοδο ευεξίας και αυτογνωσίας που μόνο καλό επιφέρει!

Τα 49 Βασικά Χαρακτηριστικά του Ρέικι:

Η Ζωτική Ενέργεια

«Ρέι» στα ιαπωνικά σημαίνει «πνευματικό – συμπαντικό» ενώ «Κι» είναι «η ζωτική ενέργεια, η ζωτικότητα». Επομένως, «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή, ενέργεια που δίνει ζωή και βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν – τη φύση.

Άγγιγμα

Το Ρέικι γίνεται κυρίως με το άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα, ώστε να μεταδοθεί καθαρή και ωφέλιμη ζωτική ενέργεια και να οδηγήσει σε χαλάρωση και αρμονία το σώμα, τον νου και το πνεύμα. Το άτομο που «δίνει» Ρέικι είτε στον εαυτό του (αυτοθεραπεία), είτε σε κάποιο άλλο άτομο (αλλοθεραπεία) τοποθετεί τα χέρια του σε συγκεκριμένες θέσεις καλύπτοντας όλο το σώμα και τα κύρια όργανα από το κεφάλι έως τα πέλματα.

Συνεδρία

Σε μια συνεδρία ή «θεραπεία» Ρέικι, το άτομο που λαμβάνει Ρέικι ξαπλώνει αναπαυτικά και το άτομο που «δίνει» Ρέικι τοποθετεί τα χέρια του πάνω στο σώμα του ατόμου που δέχεται. Τα τοποθετεί σε διάφορα σημεία και τα αφήνει ήρεμα σε κάθε θέση για αρκετά λεπτά επιφέροντας μεγάλη χαλάρωση και αρμονία. Η συνεδρία γίνεται πάντοτε πάνω από τα ρούχα, συνήθως υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής, και μπορεί να διαρκέσει από 40 λεπτά έως μιάμιση ώρα.

Σεμινάρια

Το Ρέικι μπορείς να το διδαχθείς μόνο μέσα από συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς περιλαμβάνει μυήσεις ή συντονισμούς – κατά τους οποίους το άτομο συνδέεται με την άφθονη και καθαρή συμπαντική ζωτική ενέργεια – και τους οποίους μόνο ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος (και – επίσης – μυημένος) δάσκαλος του Ρέικι μπορεί να μεταδώσει. Το Ρέικι δεν μπορείς να το μάθεις από βιβλία ή από το ίντερνετ. Παρόλα αυτά μπορείς να ενημερωθείς θεωρητικά για αυτό.

Αποτελεσματικότητα

Η ζωτική ενέργεια έχει τη δική της ευφυΐα και ρέει στο σώμα όπου χρειάζεται, επιτελώντας ό,τι έχει περισσότερη ανάγκη το άτομο. Μια συνεδρία Ρέικι είναι άκρως χαλαρωτική. Προσφέρει γαλήνη και ξεκούραση. Αποτοξινώνει και καθαρίζει από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Ξεμπλοκάρει το σώμα και βοηθά το άτομο να έλθει σε αρμονία και ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, το Ρέικι δίνει πνευματική και νοητική διαύγεια, ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Συχνά, το Ρέικι μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο και έχει βοηθήσει αμέτρητα άτομα να ξεπεράσουν από έναν απλό πονοκέφαλο ή ημικρανία έως χρονικές περιόδους θλίψης, φοβίες και ψυχολογικά θέματα αλλά και δύσκολες καταστάσεις και σωματικές ασθένειες. Παρόλα αυτά, το Ρέικι δεν υπόσχεται σε καμία περίπτωση κανενός είδους θεραπεία και κάθε άτομο θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιον κατάλληλο ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Τρεις Βαθμοί

Στην εκπαίδευση του Ρέικι υπάρχουν τρία επίπεδα εκμάθησης, οι τρεις «βαθμοί»: ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος βαθμός Ρέικι. Ο πρώτος βαθμός διδάσκεται σε ένα διήμερο, συνήθως και θα πρέπει να μεσολαβήσει αρκετός χρόνος μέχρι τον δεύτερο βαθμό (επίσης σε ένα διήμερο), τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες, και πολύ περισσότερο μέχρι τον τρίτο βαθμό, τουλάχιστον έξι με οκτώ μήνες από τον δεύτερο. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως κάθε βαθμός είναι αυτοτελής και πλήρης και το άτομο δε «χρειάζεται» να προχωρήσει στον ανώτερο βαθμό. Όλα τα βασικά στοιχεία και τα «εργαλεία» της «θεραπείας» του Ρέικι (το πώς κάνουμε Ρέικι στον εαυτό μας και στους άλλους) διδάσκονται ήδη από τον πρώτο βαθμό.

Ιαπωνία

Το χαλαρωτικό, αναζωογονητικό και θεραπευτικό άγγιγμα της ζωτικής, αόρατης ή πνευματικής ενέργειας, παρόλο που είναι ουσιαστικά πανανθρώπινο, διαχρονικό και υπερβαίνει συγκεκριμένες παραδόσεις, ως σύστημα «Ρέικι» προήλθε από την Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα και ως τα τέλη του 20ου αιώνα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε χώρα και μεγάλη πόλη.

Μύηση, Συντονισμός

Την ικανότητα να δίνουμε Ρέικι τη λαμβάνουμε μέσω ειδικών συντονισμών, οι οποίοι ονομάζονται επίσης «μυήσεις», «ενδυναμώσεις» και «εναρμονίσεις». Είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία κατά την οποία ο δάσκαλος ανοίγει τα κανάλια της ζωτικής ροής μέσα στο σώμα και το ενεργειακό σύστημα του μαθητή. Κάθε βαθμός (επίπεδο) Ρέικι περιλαμβάνει αυτούς τους ενεργειακούς συντονισμούς, ώστε να ανοιχτούμε, να ενδυναμωθούμε και να εξυψωθούμε – σταδιακά, συνειδητά και αρμονικά.

Μυητική Γραμμή (Γενεαλογία)

Το σύστημα του Ρέικι περνάει σε κάποιο άτομο μόνο από κάποιο άλλο άτομο που είναι ήδη στο επίπεδο του δασκάλου (τρίτος βαθμός) και έχει λάβει την πλήρη εκπαίδευση και μύηση από έναν άλλο δάσκαλο και αυτός με τη σειρά του από έναν άλλο δάσκαλο κοκ. Αυτό ονομάζεται «μυητική γραμμή» και η γενεαλογία του ατόμου είναι η διαδοχική σειρά όλων των δασκάλων, από τον δάσκαλό του έως – πίσω – τον πρώτο δάσκαλο Ρέικι, τον Μικάο Ουσούι.

Εσωτερικότητα

Το Ρέικι αποτελεί μια εσωτερική τέχνη και επιστήμη: μια πνευματική τέχνη και επιστήμη και μια θεραπευτική τέχνη και επιστήμη. Μας καλεί να στραφούμε εντός μας, στην πηγή της αγάπης, της ζωής, της σοφίας και της δύναμης που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Το Ρέικι οδηγεί σε αυτοπαρατήρηση και αυτοανάλυση, αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση.

Μυστικότητα

Παραδοσιακά, μεγάλη μυστικότητα υπήρχε γύρω από τους τρεις βαθμούς του Ρέικι. Τα σύμβολα του δεύτερου και του τρίτου βαθμού, καθώς και τεχνικές και άλλες διαδικασίες, δεν αποκαλύπτονταν στο ευρύ κοινό ή σε μαθητές του πρώτου βαθμού. Αυτό γινόταν για να προσδοθεί σεβασμός και τιμή και ισχύει ακόμα και σήμερα, αν και έχουν υπάρξει βιβλία που περιλαμβάνουν όλο το υλικό των τριών βαθμών (σύμβολα, διαδικασίες, τεχνικές, διαλογισμούς, μυήσεις, διδασκαλία κα.) χωρίς αυτό όμως να έχει στερήσει κάτι από την αξία και τη σημαντικότητα του Ρέικι ή το ενδιαφέρον και την προσμονή των μαθητών.

Ιαπωνικές Τεχνικές

Πρόκειται για τεχνικές αυτοθεραπείας, αλλοθεραπείας και διαλογισμού που δόθηκαν από τον Μικάο Ουσούι ή από τον κυριότερο μαθητή του, τον Τσουζίρο Χαγιάσι, και οι οποίες είναι απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το Γκασό (τα χέρια σε θέση προσευχής πριν ή στο τελείωμα κάθε τεχνικής) και η συγκέντρωση στο Τάντεν (ή «ταν-τιεν», ενεργειακό κέντρο δύναμης χαμηλά στην κοιλιά). Έγιναν γνωστές στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και διδάσκονται από τους περισσότερους δασκάλους στους τρεις βαθμούς.

Δυτικές Τεχνικές

Πρόκειται για τεχνικές αυτοθεραπείας, αλλοθεραπείας και διαλογισμού που δόθηκαν από τη σημαντικότερη δασκάλα Ρέικι στο Δυτικό Κόσμο, τη Χαβάγιο Τακάτα. Είναι προσαρμογές ή παραλλαγές ή αυτούσιες οι Ιαπωνικές Τεχνικές του Ουσούι και του Χαγιάσι. Επίσης, έχουν προστεθεί πολυάριθμες και πολύ ενδιαφέρουσες τεχνικές από άλλους δυτικούς δασκάλους Ρέικι, επηρεασμένες από τη Νέα Εποχή, άλλες πνευματικές μεθόδους και ολιστικά θεραπευτικά συστήματα. Για παράδειγμα: Ρέικι με Κρυστάλλους, Ρέικι και Επικλήσεις ή Θετικές Δηλώσεις, Ρέικι και Χρώματα, Ρέικι και Οραματισμός, Ρέικι και Μασάζ, Ρέικι και Τσάκρας, Ρέικι με επιπλέον σύμβολα κ.α.

Σύμβολα

Στα ανώτερα επίπεδα του Ρέικι, συγκεκριμένα στον δεύτερο και τον τρίτο βαθμό Ρέικι, χρησιμοποιούμε ειδικά ενεργειακά σύμβολα ώστε να εστιάσουμε τη θεραπευτική ζωτική ενέργεια και το νου μας / την πρόθεσή μας (π.χ. για να καθαρίσουμε συναισθηματικές ενέργειες, να στείλουμε Ρέικι από μακριά σε κάποιο άτομο κα). Υπάρχουν συνολικά τέσσερα σύμβολα Ρέικι, που χρησιμοποιούνται μόνο στο Ρέικι, τρία δίνονται στον δεύτερο βαθμό και το τέταρτο (μάστερ σύμβολο) δίνεται στον τρίτο βαθμό. Οι μυήσεις αφυπνίζουν και ενεργοποιούν τα σύμβολα, τα οποία χωρίς αυτές δεν έχουν ιδιαίτερη δυναμική ή χρησιμότητα. Νεότερα συστήματα Ρέικι και άλλα ενεργειακά συστήματα έχουν προσθέσει επιπλέον σύμβολα με περισσότερες χρήσεις και ακόμη πιο συγκεκριμένες λειτουργίες.

Πρώτος Βαθμός

Το πρώτο επίπεδο εκμάθησης του Ρέικι είναι ανοιχτό σε όλους και δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία ή γνώση. Ακόμη και παιδιά μπορούν να το παρακολουθήσουν! Στον πρώτο βαθμό το άτομο λαμβάνει όλα τα βασικά για το Ρέικι (τι είναι, την ιστορία του, πώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει, τα οφέλη του κλπ), τη μύηση του πρώτου βαθμού (τέσσερις συντονισμοί με τη συμπαντική ενέργεια) και μαθαίνει να κάνει αυτοθεραπεία (Ρέικι στον εαυτό του) και αλλοθεραπεία (Ρέικι σε άλλους), τοποθετώντας τα χέρια πάνω σε σημεία του σώματος και μεταδίδοντας την καθαρή και ωφέλιμη ζωτική ενέργεια. Ο πρώτος βαθμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει επιπλέον τεχνικές, διαλογισμούς, καθαρισμό της αύρας και συνήθως παρέχονται σημειώσεις ή κάποιο βιβλίο και πιστοποιητικό παρακολούθησης (δίπλωμα).

Μικάο Ουσούι

Ο Μικάο Ουσούι είναι ο πρώτος δάσκαλος του Ρέικι. Το ανακάλυψε το Μάιο του 1922 μετά από μια περίοδο 21 ημερών νηστείας και διαλογισμού στο ιερό βουνό Κουράμα έξω από το Κιότο της Ιαπωνίας, όταν, σε μια υπερβατική πνευματική εμπειρία, συνδέθηκε με την παγκόσμια ζωτική ενέργεια, «ένα μεγάλο φως», και κατανόησε πώς να το μεταδίδει με το άγγιγμα.

Οι Μεγάλοι Δάσκαλοι

Οι τρεις μεγάλοι δάσκαλοι του Ρέικι είναι ο Μικάο Ουσούι, που το ανακάλυψε και το πρωτοδίδαξε σε αυτήν τη μορφή, ο Τσουζίρο Χαγιάσι, ο πιο κοντινός και δραστήριος μαθητής του Ουσούι, που το συστηματικοποίησε και το έκανε δημοφιλές (ανοίγοντας μια διάσημη κλινική Ρέικι στο Τόκιο) και η Χαβάγιο Τακάτα, μαθήτρια του Χαγιάσι, που ζούσε στη Χαβάη και το «μετέφερε» στη Δύση και στις ΗΠΑ και, επομένως, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θέσεις Χεριών στο Σώμα

Όταν κάνουμε Ρέικι σε κάποιον τοποθετούμε τις παλάμες μας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (πάνω από τα ρούχα) και τα αφήνουμε σε κάθε θέση μερικά λεπτά ώστε το άτομο να λάβει την ενέργεια που χρειάζεται. Τις θέσεις αυτές τις μαθαίνουμε και τις εξασκούμε στον Πρώτο Βαθμό.

Κανόνες

Το Ρέικι δεν έχει ιδιαίτερους κανόνες. Αν και παρέχει συμβουλές, δίνει απόλυτη ελευθερία και μπορεί να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου.

Αυτοθεραπεία

Το μεγαλύτερο ίσως προτέρημα του Ρέικι είναι η δυνατότητα της αυτοθεραπείας. Μετά τον πρώτο βαθμό κάθε άτομο μπορεί να δώσει ενέργεια στον εαυτό του, να χαλαρώσει και να αναζωογονηθεί, απλά με το άγγιγμά του!

Θεραπεία σε Άλλους

Αν και το Ρέικι δε μπορεί να υποσχεθεί θεραπεία κανενός είδους (και το άτομο θα πρέπει να απευθύνεται πάντοτε σε κάποιον ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα), μετά τον πρώτο βαθμό μπορούμε να προσφέρουμε χαλαρωτικές συνεδρίες στους φίλους μας, την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας άτομα, με πολλά οφέλη σε σώμα, νου και πνεύμα!

Οι Πέντε Αρχές του Ρέικι

Οι Πέντε Αρχές του Ρέικι για καθημερινή ευτυχία, δόθηκαν από τον Μικάο Ουσούι για την ίαση της ψυχής και του σώματος. Αυτές είναι οι εξής (οι οποίες υπάρχουν και σε αρκετές παραλλαγές και μεταφράσεις):

Μόνο για σήμερα, δεν ανησυχώ

Δεν θυμώνω

Εργάζομαι με τιμιότητα

Σέβομαι όλους τους ανθρώπους

Ευγνωμονώ κάθε έμβιο ον.

Δεύτερος Βαθμός

Όπως και ο πρώτος βαθμός, ο δεύτερος βαθμός Ρέικι γίνεται συνήθως σε ένα διήμερο και αφού έχει προηγηθεί αρκετή αυτοθεραπεία και προσωπική εργασία του ατόμου. Περιλαμβάνει επιπλέον ενεργειακό συντονισμό, τρία ενεργειακά σύμβολα, τις χρήσεις τους και εξάσκηση σε αυτά και προχωρημένες ενεργειακές τεχνικές όπως: Ρέικι από απόσταση, Ρέικι σε στόχους, θεραπεία των τσάκρας, Ρέικι στο παρελθόν και στο μέλλον, θεραπεία του υποσυνείδητου, καθαρισμό του χώρου, ενεργειακή ενδυνάμωση, συναισθηματική και νοητική κάθαρση, άνοιγμα της διαίσθησης κ.λπ.

Θεραπεία Εξ’ Αποστάσεως

Ενεργειακή τεχνική που μαθαίνουμε και εξασκούμε στον Δεύτερο Βαθμό Ρέικι κατά την οποία στέλνουμε ζωτική ενέργεια σε κάποιον από μακριά (αφού έχουμε πρώτα πάρει την άδειά του).

Θεραπεία Καταστάσεων

Τεχνική που μαθαίνουμε και εξασκούμε στον Δεύτερο Βαθμό Ρέικι κατά την οποία στέλνουμε ζωτική ενέργεια σε κάποια κατάσταση ώστε αυτή να καθαρίσει ενεργειακά και να ξεμπλοκάρει και να εμπλουτιστεί με την καθαρή ενέργεια του φωτός, της αρμονίας, της γαλήνης, της χαράς και της αγάπης.

Ρέικι σε Στόχους

Αποστολή ζωτικής ενέργειας σε στόχους μας, ώστε να ξεκαθαρίσουν και να φωτιστούν, τεχνική που μαθαίνουμε και εξασκούμε στον Δεύτερο Βαθμό Ρέικι.

Ρέικι σε Παρελθόν / Μέλλον

Στον Δεύτερο Βαθμό Ρέικι μαθαίνουμε επίσης να στέλνουμε θεραπευτική ενέργεια στο παρελθόν και στο μέλλον, μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική που υπερβαίνει τον χρόνο και έχει ποικίλα οφέλη και στόχους.

Πλανητική Θεραπεία

Αποστολή ζωτικής ενέργειας και θεραπείας στη Γη, για παγκόσμια θέματα ώστε να προωθήσουμε την κάθαρση και την εξισορρόπηση του πλανήτη, καθώς και την ειρήνη, τη ενότητα και τη συνολική πρόοδο. Μια εστιασμένη ενεργειακή τεχνική του δευτέρου βαθμού.

Τρίτος Βαθμός

Το άτομο μπορεί να προχωρήσει στον τρίτο και ανώτατο βαθμό Ρέικι αφότου έχει κάνει αρκετή προσωπική εργασία και θεραπεία και εφόσον έχει εξασκήσει τις τεχνικές του πρώτου και του δεύτερου βαθμού για αρκετούς μήνες (τουλάχιστον 6-8 μήνες μετά την εκπαίδευση του δεύτερου βαθμού). Ο τρίτος βαθμός περιλαμβάνει επιπλέον συντονισμό, ένα επιπλέον σύμβολο (το μάστερ σύμβολο με πιθανές παραλλαγές του) και πιο εντατική εκπαίδευση με διαλογισμούς και τεχνικές (δυτικές ή και ιαπωνικές, καθώς και πιο σύγχρονες). Συχνά, ο τρίτος βαθμός χωρίζεται σε δύο μέρη: το Ρέικι 3Α (επίπεδο μάστερ) και το Ρέικι 3Β (επίπεδο Δασκάλου).

Αγάπη

Το Ρέικι είναι αγάπη στην πράξη, η θεραπευτική δύναμη της αγάπης. Η αγάπη στην καρδιά, το πνεύμα και το σώμα! Το Ρέικι καλλιεργεί την αγάπη, αγάπη για τους άλλους (προσφορά θεραπείας και στήριξης) και αγάπη για τον εαυτό (αυτοθεραπεία και φροντίδα για το σώμα).

Γαλήνη

Το Ρέικι είναι τεχνική χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης! Οι συνεδρίες του χαλαρώνουν βαθύτατα και επιφέρουν όλα τα οφέλη της γαλήνης – συναισθηματική και νοητική διαύγεια και αρμονία!

Αρμονία & Ισορροπία

Το Ρέικι επαναφέρει τη φυσική / πρωταρχική αρμονία και ισορροπία σε ολόκληρο το είναι μας: σε σώμα, νου και ψυχή – πνεύμα.

Διαλογισμός

Το Ρέικι μοιάζει με διαλογισμό, διαλογισμό σε πράξη, διαλογισμό θεραπείας, καθώς το παρατεταμένο γαλήνιο άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα φέρνει σε βαθιά διαλογιστική κατάσταση χαλάρωσης, εξαγνίζοντας και εξισορροπώντας το είναι μας. Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικές διαλογισμού, χαλάρωσης, αναπνοών ή οραματισμοί που μπορεί να διδαχθούν στους τρεις βαθμούς εκπαίδευσης. Ο διαλογισμός συνδυάζεται τέλεια με το Ρέικι και το Ρέικι με τον διαλογισμό!

Θετική Σκέψη

Το Ρέικι προωθεί τη θετικότητα σε όλα τα επίπεδα, την ίδια τη Ζωή, και, επομένως, τη θετικότητα στη σκέψη και τον λόγο. Κάνοντας Ρέικι στον εαυτό μας μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε θετικά, και σκεπτόμενοι θετικά γινόμαστε καλύτεροι θεραπευτές του εαυτού μας, των άλλων και της γης.

Ενεργειακό Σώμα, Αύρα & Τσάκρας

Το Ρέικι δρα στο ενεργειακό σώμα, το ενεργειακό περίβλημα του φυσικού σώματος, στην αύρα (ενεργειακή ασπίδα μας) και τα τσάκρας (ενεργειακά κέντρα δύναμης του ενεργειακού σώματος), καθαρίζοντάς τα, φορτίζοντάς τα με ζωτικότητα και ενεργοποιώντας τα, επιφέροντας αλλαγές και βελτίωση σε κάθε πλευρά του εαυτού και, επομένως, σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Τρόπος Ζωής

Το Ρέικι βελτιώνει τον τρόπο ζωής μας: γινόμαστε πιο υπεύθυνοι, πιο γαλήνιοι, πιο θετικοί και μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερη στήριξη και θεραπεία τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας. Το Ρέικι οδηγεί σε έναν πιο απλό, πιο φυσικό, πιο όμορφο, και, εντέλει, πιο ευτυχισμένο τρόπο ζωής.

Απλότητα

Το Ρέικι είναι τόσο απλό όσο το άγγιγμα των χεριών!

Φυσικότητα

Το Ρέικι είναι απόλυτα φυσικό. Χρησιμοποιεί μόνο το φυσικό άγγιγμα των χεριών και τίποτα άλλο!

Παγκόσμιο και Πανανθρώπινο και Διαχρονικό

Το Ρέικι αποτελεί μια τεχνική παγκόσμιας, πανανθρώπινης και διαχρονικής εμβέλειας.

Ανοιχτό για Όλους

Το Ρέικι είναι ανοιχτό σε όλους: όλοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να το μάθουν και να το εφαρμόσουν καθημερινά, συχνά με εκπληκτικά αποτελέσματα στον εαυτό τους και στους άλλους.

Καθαρισμός και Κάθαρση

Το Ρέικι, τόσο η συνεδρία όσο και τα σεμινάρια, επιφέρει ήπιο ψυχοσωματικό καθαρισμό. Κάθαρση και εξαγνισμό του είναι μας σε όλα τα επίπεδα (σώμα, συναισθήματα, νου και πνεύμα). Στη μεταβατική αυτή περίοδο συνιστούμε καθημερινή αυτοθεραπεία.

Θετικότητα

Το Ρέικι είναι απόλυτα θετικό. Δεν έχει τίποτα κρυφό, τίποτα παράξενο και προάγει μόνο τη ζωή, την ευεξία και τη ζωτικότητα.

Πνευματικότητα

Εκτός από την κατάσταση αρμονίας και ευεξίας που προσφέρει, το Ρέικι μας «ανοίγει»: ανοίγει, εξαγνίζει και διευρύνει την καρδιά μας, τον νου μας, το πνεύμα μας, τα μάτια μας. Βλέπουμε περισσότερα, βλέπουμε ψηλότερα και πιο μακριά από ό,τι πριν, κατανοούμε, αντιλαμβανόμαστε, συνειδητοποιούμε. Ευαισθητοποιούμαστε. Ξυπνάμε. Αφυπνιζόμαστε. Το Ρέικι προωθεί την πνευματική φύση του ατόμου, την πνευματικότητά του, όποια και αν είναι αυτή.

Συμπληρωματικό & Συνδυαστικό με Άλλες Μεθόδους

Το Ρέικι δεν αντικαθιστά την ψυχολογική και ιατρική διάγνωση και θεραπεία ούτε παρεμβαίνει με κανέναν τρόπο. Είναι ήπιο, ασφαλές και συμπληρωματικό. Μπορεί να συνδυαστεί με κάθε άλλη μέθοδο και θεραπεία, κλασική και εναλλακτική.

Αγνό και Ουδέτερο: Συνδυάζεται με κάθε Θρησκεία, Φιλοσοφία και Μονοπάτι Αναζήτησης 

Το Ρέικι ως διδασκαλία δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σύστημα πνευματικών ή θρησκευτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων. Ξεκινά με το άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα, τη γαλήνη, την αγάπη και τη θεραπεία που αυτό επιφέρει, και σε αυτό το σημείο επιστρέφει πάντοτε. Το Ρέικι δεν είναι, ούτε έχει καμία άμεση σχέση με κάποια θρησκεία. Άτομα όλων των θρησκευτικών πιστεύω και των φιλοσοφικών και πνευματικών ρευμάτων, από χριστιανούς, Εβραίους, μουσουλμάνους, ινδουιστές και βουδιστές μέχρι άθεους, αγνωστικιστές και πανθεϊστές, όλοι εξασκούν Ρέικι στον εαυτό τους και σε άλλους με θαυμαστά οφέλη. Το Ρέικι είναι Τεχνική Θεραπείας, Αγάπης και Γαλήνης μέσω του απλού και φυσικού αγγίγματος των χεριών και αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με καμία θρησκεία ή άλλο πνευματικό σύστημα.

Βιωματικό

Είναι αρκετά δύσκολο το να μεταδόσεις «τι είναι το Ρέικι». Πρέπει να το βιώσεις για να το λάβεις και να το λάβεις για να πιστέψεις ότι υπάρχει! Πώς μπορείς να περιγράψεις σε κάποιον το κολύμπι στη θάλασσα, εάν δεν το βιώσει από μόνος του; Αυτό που έλκει τους ανθρώπους στο Ρέικι είναι το ότι δεν είναι θεωρητικό, ή απλά «μια όμορφη φιλοσοφία», αλλά κάτι 100% βιωματικό και άμεσο, πρακτικό και αποτελεσματικό.

Ευθύνη του Εαυτού

Το Ρέικι μας προτείνει καθημερινή αυτοθεραπεία με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι τη στήριξη, την κάθαρση, την ενδυνάμωση και την εξισορρόπηση του εαυτού μας και, επομένως, ολόκληρης της ζωής μας. Το Ρέικι δίνει επίγνωση και συνειδητότητα και, συνεπώς, υπευθυνότητα.

21 Μέρες

Μετά τον πρώτο βαθμό ο δάσκαλος προτείνει στο μαθητή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα 21 ημερών αυτοθεραπείας (Ρέικι στον εαυτό του) ώστε να καθαρίσει ενεργειακά, να γεμίσει ζωτικότητα και θετικότητα και να έρθει σε ισορροπία και αρμονία ολικά. Το ίδιο γίνεται μετά τον δεύτερο και μετά τον τρίτο βαθμό. Επίσης, σε άτομα με σοβαρά προβλήματα και μπλοκαρίσματα προτείνονται 21 συνεδρίες Ρέικι με κάποιον πρακτικό (άτομο που έχει δεύτερο βαθμό) ή δάσκαλο Ρέικι (άτομο με τρίτο βαθμό).

Νέα Συστήματα

Μετά τη δεκαετία του ‘80 νέα συστήματα Ρέικι δημιουργήθηκαν, συνήθως από χαρισματικούς ή εμπνευσμένους δασκάλους, κυρίως μέσω πνευματικής καθοδήγησης. Τα περισσότερα συστήματα αποτελούν εκπαίδευση σε πιο συγκεκριμένες ή «ανώτερες» (πιο λεπτοφυείς) ενέργειες και αφορούν άτομα που έχουν δεύτερο ή τρίτο βαθμό Ρέικι ενώ άλλα δεν ονομάζονται «Ρέικι» και δεν περιλαμβάνονται καν στο Ρέικι παρόλο που έχουν πολλά κοινά στοιχεία (όπως σύμβολα, μυήσεις, θέσεις των χεριών στο σώμα, ενεργειακές τεχνικές κ.α.) Αποτελούν συνήθως διεύρυνση του Ρέικι, μετεκπαίδευση και εμβάθυνση στο Ρέικι ή απλά μια άλλη «οπτική». Τα γνωστότερα από τα Νέα Συστήματα είναι τα εξής: Καρούνα Ρέικι R, Λαϊτάριαν Ρέικι TM, Αγγελικό Ρέικι, Αρχαγγελικό Ρέικι, Ρέικι Ανώτερου Εαυτού, Ντασάν Ρέικι, Κουνταλίνι Ρέικι, Σαμπάλλα Ρέικι, Μερλάϊτ Ρέικι, Διαμαντένιο Ρέικι, Ρέικι Ανάληψης, Τέρα-Μαι Ρέικι, Σεκέμ Ρέικι, Ακτινοβόλος Τεχνική κ.α.

Είναι στην ευχέρεια κάθε ατόμου εάν θα επιλέξει να λάβει και να εκπαιδευτεί σε κάποιο από αυτά, κινούμενο πάντοτε από την εσωτερική αναζήτηση και καθοδήγηση. Στην πλειοψηφία τους, αυτά τα Νέα Συστήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, θετικά και όμορφα και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, τεχνικές, διαλογισμούς όπως και πολύ συγκεκριμένα σύμβολα με νέες χρήσεις. Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί πως το Παραδοσιακό Ρέικι του Ουσούι είναι πλήρες και έχει θέσει την αγνή και καθαρή βάση για όλα αυτά τα νεότερα συστήματα όπως και για πολλές άλλες ενεργειακές μεθόδους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΕΪΚΙ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ 1

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΡΕΪΚΙ

ΟΙ 5 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ!

TΙ -ΔΕΝ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΪΚΙ!

Οι Σελίδες μας στο Facebook!
Ακολουθήστε, ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEOM!*: www.facebook.com/GeomEkdoseisSeminaria

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΕΪΚΙ: www.facebook.com/TheSchoolOfReikiAthens

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΛΙΞΙΡΙΑ: www.facebook.com/DivineLifeElements

sxoli.jpg