reiki-in-kanji-tattoo-symbols 2

Η ΛΕΞΗ «REI-KI» ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ
ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ “ΚΑΝΤΖΙ”

reiki-kanji 2

Η ΛΕΞΗ «REI-KI» ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ
ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ “ΚΑΝΤΖΙ”

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΡΕΪΚΙ

Tο Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της μετάδοσης μιας λεπτοφυούς, μη-ορατής αλλά συχνά αισθητής αναζωογονητικής ενέργειας υπήρχε σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλη τη γνωστή ιστορία και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτο του ανθρώπου.

Το Ρέικι ξανα-ανακαλύφθηκε για το σύγχρονο άνθρωπο από τον Μικάο Ουσούι το 1922 στο Κιότο της Ιαπωνίας, όταν ο ίδιος μετά από μια περίοδο 21 ημερών νηστείας, προσευχής και διαλογισμού στο ιερό βουνό Κουράμα έξω από το Κιότο, ανακάλυψε την έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία, τη σύνδεση με την παγκόσμια ζωτική ενέργεια και την ευκολία μετάδοσής της σε άλλους. Ο Ουσούι μύησε χιλιάδες άτομα στην τεχνική του Ρέικι που, όπως δίδασκε ο ίδιος, μπορούσε να θεραπεύσει πάσα ψυχολογική και σωματική νόσο και να οδηγήσει στην ευτυχία. Τον Ουσούι διαδέχτηκε ο Τσουζίρο Χαγιάσι, ο οποίος άνοιξε μια διάσημη κλινική στο Τόκιο και κατόπιν η Χαβάγιο Τακάτα, η οποία ήταν η πρώτη δασκάλα που έφερε το Ρέικι στη δύση μέσω της Χαβάης, όπου ζούσε και δίδασκε μέχρι το 1980. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δάσκαλοι Ρέικι σε ολόκληρο τον κόσμο και αμέτρητοι άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά τα πολλαπλά οφέλη του.

Το Ρέικι διδάσκεται σε τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης: Τον Πρώτο Βαθμό, τον Δεύτερο και τον Τρίτο Βαθμό. Στον Πρώτο Βαθμό Ρέικι το άτομο λαμβάνει τη σύνδεση με τη συμπαντική ενέργεια, έναν ενεργειακό συντονισμό (ενδυνάμωση) που ανοίγει τα κανάλια της ενέργειας στο σώμα και αφυπνίζει την ικανότητα για αυτοθεραπεία μέσω του αγγίγματος των χεριών. Στο Δεύτερο Βαθμό αυτή η ικανότητα αυξάνει, ενώ στον Τρίτο Βαθμό (βαθμός μάστερ ή δασκάλου) το άτομο εκπαιδεύεται να μεταδίδει αυτήν τη διδασκαλία και τις τεχνικές σε άλλα άτομα. Το Ρέικι είναι προσιτό, εύκολο και εύχρηστο. Όλοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτό – ακόμα και τα παιδιά. Επιπλέον, τα περισσότερα άτομα αναφέρουν πως το Ρέικι δε μοιάζει με τίποτα άλλο από όσα έχουν διδαχτεί στο παρελθόν!

Μια ατομική/προσωπική συνεδρία Ρέικι είναι άκρως χαλαρωτική και αναζωογονητική. Διαρκεί μία ώρα περίπου και γίνεται πάντοτε πάνω από τα ρούχα. Κατά τη διάρκειά της ο πρακτικός του Ρέικι (το άτομο που έχει λάβει Πρώτο, Δεύτερο ή και Τρίτο Βαθμό) ακουμπάει τις παλάμες του σε διάφορα σημεία του σώματος (ή τα κρατάει σε μια μικρή απόσταση από το σώμα) και προσφέρει καθαρή ζωτική ενέργεια. Το άτομο που λαμβάνει Ρέικι μπορεί να αισθανθεί την ενέργεια αυτή ως θερμότητα ή σαν κύμα, μαγνητισμό, ηλεκτρισμό, κρύο, μυρμήγκιασμα ή ακόμα και ως βαθιά ηρεμία, χαρά, αγάπη κ.λπ. Σταδιακά το Ρέικι καθαρίζει το σώμα, το νου και το πνεύμα, εξισορροπώντας και ενδυναμώνοντας το άτομο με ασφάλεια και γαλήνη. Η χαλάρωση και η αρμονία που προσφέρει είναι ουσιαστικά το πλαίσιο και η βάση για κάθε αλλαγή, ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Σήμερα το Ρέικι διδάσκεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς το στοιχείο της αυτοθεραπείας το καθιστά άκρως δημοφιλές. Ρέικι προσφέρεται σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και ένας αυξανόμενος αριθμός από ιατρούς και ψυχολόγους το προσθέτουν στην πρακτική τους. Σύγχρονες ιατρικές και επιστημονικές έρευνες ενισχύουν αυτό που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, ότι δηλαδή το Ρέικι βελτιώνει τη συνολική ευεξία και κατάσταση του ατόμου. Λόγω της απεριόριστης θετικότητάς του, πολλοί αντιλαμβάνονται το Ρέικι ως μια μορφή καθαρής και ουσιαστικής αγάπης. Αγάπη για τον εαυτό (κάτι που είναι δύσκολο ή «απαγορευμένο» για τους περισσότερους ανθρώπους), αγάπη για το σώμα (κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους) και αγάπη για όλους τους ανθρώπους, όπως και για όλα τα πλάσματα. Aποτελεί έναν άμεσο και έμπρακτο τρόπο, μέσω του αγγίγματος και της ζωτικής ενέργειας, να εκφράσουν αυτή τη φροντίδα και την αγάπη τόσο στον εαυτό τους όσο και στους αγαπημένους τους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Το Ρέικι δεν αφορά μόνο τα συμπτώματα μιας κατάστασης αλλά αποτελεί μια βαθιά, μια ολική, μια ολιστική θεραπεία. Αφορά την ολότητα του ανθρώπου: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου, πνεύμα.

* Για να μάθει κανείς Ρέικι πρέπει να παρακολουθήσει ένα αντίστοιχο σεμινάριο ώστε να λάβει τους ενεργειακούς συντονισμούς. Το Ρέικι δεν μπορεί κανείς να το μάθει μέσα από βιβλία ή από το ίντερνετ.

* Το Ρέικι δεν έχει αυστηρούς κανόνες ή δύσκολες τεχνικές.

* Το Ρέικι απαλύνει και συχνά εξαφανίζει τον πόνο.

* Το Ρέικι έχει τη δική του ευφυΐα και η ενέργεια ρέει μόνη της στο σώμα πηγαίνοντας όπου χρειάζεται.

* Το Ρέικι διδάσκεται σε τρία επίπεδα (βαθμούς): ο πρώτος βαθμός είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα, δε χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση ή ικανότητα και συνήθως γίνεται σε δύο ημέρες. Μια κάθαρση 21 ημερών ακολουθεί τον πρώτο βαθμό και γι’ αυτό συνίσταται καθημερινή εξάσκηση με αυτοθεραπεία για 21 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η περίοδος του καθαρισμού.

* Στο Ρέικι χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα ενεργειακά σύμβολα (στο δεύτερο και τον τρίτο βαθμό) για την ενδυνάμωση της ενέργειας.

* Το Ρέικι είναι προσιτό σε όλους. Κάθε άτομο μπορεί εύκολα να μάθει Ρέικι και να το εφαρμόσει με θετικά αποτελέσματα στον εαυτό του και σε άλλους.

* Το Ρέικι επιφέρει χαλάρωση, ήπια αποτοξίνωση, ψυχοσωματικό καθαρισμό, αυξημένη ενεργειακή αρμονία, ισορροπία, αίσθηση προστασίας και οδηγεί σε πληρότητα. Το Ρέικι αυξάνει επίσης τη διαίσθηση και μας φέρνει σε επαφή με τη σοφία του σώματος. Παράλληλα, το Ρέικι καθαρίζει το νου και τα αρνητικά συναισθήματα και ενδυναμώνει όλες τις λειτουργίες και τις άμυνες του σώματος, των συστημάτων και των οργάνων του.

* Στο Ρέικι δε χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, πίστη ή άλλες ικανότητες και γνώσεις (παρόλο που αυτές μπορεί να ενισχύσουν τη δράση του).

* Στο Ρέικι, δε δίνουμε τη δική μας ενέργεια ούτε παίρνουμε αρνητική ενέργεια ή την ενέργεια του άλλου. Χάρη στους ενεργειακούς συντονισμούς που λαμβάνουμε στους αντίστοιχους βαθμούς εκπαίδευσης, καθαρή ζωτική ενέργεια ρέει τόσο στο άτομο που δίνει όσο και στο άτομο που λαμβάνει Ρέικι.

* Το Ρέικι δεν αποτελεί θρησκεία ούτε έχει σχέση με αυτήν. Άτομα από όλες τις θρησκείες, τις ιδεολογίες και όλων των φιλοσοφιών εξασκούν Ρείκι και ανακαλύπτουν τις ανώτερες / καλύτερες πλευρές του εαυτού τους και τις πιο θετικές όψεις της ζωής τους.

* Το Ρέικι είναι ανιδιοτελής προσφορά, στήριξη και αγάπη. Παρ’ όλα αυτά συχνά είναι καλό να υπάρχει κάποια ανταλλαγή ενέργειας, όπως κάποιο χρηματικό ποσό για τον χρόνο που διαθέτει το άτομο που προσφέρει το Ρέικι. Πρέπει να δώσεις για να λάβεις και να δίνεις, όταν λαμβάνεις για τη διατήρηση της ισορροπίας!

* Οι πρακτικοί και οι δάσκαλοι του Ρέικι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποσχεθούν θεραπεία ή λύση κάποιου προβλήματος παρά μόνο ολική χαλάρωση. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας το άτομο πρέπει πάντα να απευθύνεται στον κατάλληλο ειδικό, ιατρό ή ψυχολόγο. Οι πρακτικοί και οι δάσκαλοι του Ρέικι δεν παρεμβαίνουν ποτέ στον ιατρικό ή φαρμακευτικό τομέα και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν διαγνώσεις. Το Ρέικι είναι ήπιο και ασφαλές για όλους και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε εναλλακτική και συμβατική μέθοδο και θεραπεία.

* Το Ρέικι δεν έχει παρενέργειες. Δε χρησιμοποιεί τίποτα, παρά μόνο το απαλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών.

* Το Ρέικι δεν είναι αυθυποβολή, αν και η θετική στάση μπορεί να παίξει θετικό ρόλο. Το Ρέικι επιδρά θετικά ακόμα και σε ζώα και σε φυτά!

* Το Ρέικι καλλιεργεί την αρμονική προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, τη θετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη.

Από “Το Βιβλίο του Ρέικι 1” (GEOM!*, Γιώργος Μυλωνάς)

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Ο όρος “θεραπεία” και παρεμφερείς λέξεις χρησιμοποιούνται με την ευρεία, γενικότερη, καθώς και πιο εσωτερική έννοια. Το Ρέικι, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη συμβατική ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία. Για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθυνθείτε στον κατάλληλο ειδικό. Τα άτομα που ασκούν ενεργειακές τεχνικές δεν κάνουν διαγνώσεις και δε θεραπεύουν με την κλασσική έννοια του όρου, δε συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες και δεν παρεμβαίνουν στον ιατρικό, ψυχολογικό ή φαρμακευτικό τομέα. Δεν υπόσχονται θεραπεία αλλά συντελούν στην ολική χαλάρωση και τη γαλήνη, μια κατάσταση που σταθερά οδηγεί το άτομο σε βαθύτερη εσωτερική αρμονία, καθαρότητα και δύναμη. Αυτές με τη σειρά τους είναι οι προϋποθέσεις για τη στήριξη κάθε είδους προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΕΪΚΙ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ 1

ΟΙ 5 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ!

ΤΑ 49 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ!

TΙ -ΔΕΝ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΪΚΙ!

Οι Σελίδες στο Facebook!
Ακολουθήστε, ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEOM!*:  www.facebook.com/GeomEkdoseisSeminaria

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΕΪΚΙ: www.facebook.com/TheSchoolOfReikiAthens

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΛΙΞΙΡΙΑ: www.facebook.com/DivineLifeElements

sxoli.jpg