ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΪΚΙ Ή ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΪΚΙ;

Ποια είναι η διαφορά του Αγγελικού Ρέικι με το Αρχαγγελικό Ρέικι; Είναι το ίδιο ή διαφορετικά συστήματα;

Πολλοί μαθητές και φίλοι με ρωτούν για τις διαφορές των δύο συστημάτων, καθώς πολλοί τα συγχέουν και πιστεύουν πως είναι το ίδιο σύστημα.

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά συστήματα και δύο εντελώς διαφορετικά σεμινάρια. Δεν μπορούν να συγκριθούν. Και τα δύο είναι βαθιά και αγγελικά! Πολύ όμορφα και άκρως βοηθητικά σεμινάρια! Και τα δύο αποτελούν πλήρη και ανεξάρτητα συστήματα προχωρημένης ενεργειακής θεραπείας.

Το Αγγελικό Ρέικι δημιουργήθηκε από τους Kevin Core και Christine Core και περιλαμβάνει 4 επίπεδα (βαθμούς): Το 1&2 γίνονται μαζί σε ένα τριήμερο και 3&4 επίσης μαζί σε ένα τριήμερο. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και δύο επιπρόσθετα σεμινάρια: το σεμινάριο «Επαγγελματίες Θεραπευτές» και εκείνο του «Μάστερ Δασκάλου».

Στο Αγγελικό Ρέικι λαμβάνεις μυήσεις που σε συνδέουν με έναν Άγγελο Θεραπευτή και μέσω αυτού μπορείς να δώσεις ενέργεια στον εαυτό σου (αυτοθεραπεία) και σε άλλους (συνεδρίες).

Γίνονται επίσης διαλογισμοί ενώ υπάρχουν και πρόσθετες τεχνικές ενεργειακής θεραπείες. Δίνονται και σύμβολα, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται ενεργά (όπως κάνουμε στο Ουσούι Ρέικι).

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα ενεργειακής θεραπείας μετά το Ουσούι Ρέικι (το κλασικό Ρέικι). Είναι πολύ δυνατό και υπέροχο (όπως τα περισσότερα «είδη» Ρέικι, άλλωστε) και δεν θα πω περισσότερα καθώς υπάρχουν ήδη αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το Αγγελικό Ρέικι εδώ:

https://www.angelicreikigreece.com/

Τι είναι όμως το Αρχαγγελικό Ρέικι;

Το Αρχαγγελικό Ρέικι είναι ένα σύστημα που εμπνεύστηκα το 2002, ώστε να μεταφέρω τις διδασκαλίες του Δασκάλου μου, Στυλιανού Αττεσλή, ο οποίος, κατά τις εμπειρίες μου (όπως και αμέτρητων άλλων μαθητών του), ήταν (και είναι) ένας από τους υπέρτατους μύστες και πνευματικούς δασκάλους που έχουν περάσει από τη γη, ευλογώντας την με την ολοφώτεινη παρουσία του.

Οι διδασκαλίες του είναι οι πιο προχωρημένες, διαφωτιστικές και πλήρεις πνευματικές/εσωτερικές διδασκαλίες που έχω μελετήσει και συμπληρώνουν και διευρύνουν κάθε άλλη φιλοσοφία και γνώση. Προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο, αν και έχω μελετήσει αρκετά τον εσωτερισμό.

Πέρα από τις διδασκαλίες του, ο Δάσκαλος (όπως τον αποκαλούν οι μαθητές του ανά τον κόσμο) έκανε αμέτρητα θαύματα, μάρτυρες των οποίων ήταν πάρα πολλοί. Βοήθησε και ανακούφισε τον πόνο και το κάρμα ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων και η παρακαταθήκη που άφησε (οι διδασκαλίες του) είναι ανεκτίμητες.

Ο Δάσκαλος ήταν ένας Χριστιανός μύστης (γι΄αυτό και η γλώσσα του είναι Χριστιανοκεντρική -κάτι που, στην αρχή, μπορεί να ξενίσει κάποιον, αλλά που γίνεται κατανοητή και περισσότερο οικεία στη συνέχεια).

Αν και δεν επιθυμούσε τη διασημότητα, έγινε γνωστός από το έργο του Κυριάκου Μαρκίδη με το βιβλίο «The Magus of Strovolos», ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπητά βιβλία του παγκόσμιου εσωτερισμού/μυστικισμού. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα (ο Μαρκίδης έγραψε ακόμη δύο βιβλία για τον Δάσκαλο).

Υπάρχουν φυσικά και τα βιβλία του ίδιου του Δασκάλου που έγραψε προς το τέλος της ζωής του (η γλώσσα του είναι κάπως δύσκολη και πυκνή/«βαριά». Θα πρότεινα κάποιος να διαβάσει τα βιβλία του Μαρκίδη πρώτα που περιγράφουν όχι μόνο τη φιλοσοφία αλλά και περιστατικά από τη ζωή του Δασκάλου).

Όταν πήρα τους βαθμούς του Ρέικι, είδα από την αρχή ότι το έργο του Δασκάλου μου μπορούσε να συνδυαστεί με το Ρέικι. Να το εξηγήσει και να το μεγαλώσει. Να του δώσει μια βαθύτερη φιλοσοφία και να ανοίξει ένα ακόμη μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Όπως και το ότι μέσω του Ρέικι θα μπορούσε αυτή η υψηλή γνώση του Δασκάλου να έρθει πιο εύκολα και κατανοητά σε άτομα που ασχολούνται με ενεργειακές θεραπείες.

Όταν μελετούσα τις διδασκαλίες του Δασκάλου, σε συντονισμό μαζί του, έλαβα (σε πνευματικό και ενεργειακό επίπεδο) ειδικά σύμβολα και μυήσεις καθώς και ένα μεγάλο υλικό. Αποφάσισα άμεσα να το διδάξω και το σεμινάριο ονομάστηκε «οι Άγιοι Αρχάγγελοι: Αρχαγγελικό Ρέικι», καθώς οι Αρχάγγελοι αποτελούν ένα κεντρικό στοιχείο στη διδασκαλία του Δασκάλου και ένα από τα κλειδιά στις ικανότητες που είχε και που ήθελε να μεταδώσει.

Στο σεμινάριο διδάσκονται οι ασκήσεις του Δασκάλου καθώς και η φιλοσοφία του. Τα στοιχεία που συνδέουν αυτήν τη διδασκαλία με το Ρέικι (την ενεργειακή θεραπεία, δηλαδή) είναι η χρήση σύμβολων, το ότι υπάρχουν συντονισμοί (μύηση) καθώς και ενεργειακές τεχνικές (συγκεκριμένες πρακτικές δηλαδή). Αυτά είναι τα στοιχεία που μου δόθηκαν και ολοκλήρωσαν το υλικό, κάνοντάς το προσιτό και πρακτικό, ώστε κάποιος να το χρησιμοποιήσει, όπως το Ρέικι, που είναι τόσο απλό και όμορφο.

Το πώς συντονίστηκα με τον Δάσκαλο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μοιράζομαι στο μάθημα (καθώς αυτός επέλεξε να συντονιστεί μαζί μου με τον πιο εκπληκτικό τρόπο)!

Οι Άγιοι Αρχάγγελοι είναι το πιο σημαντικό και, συγχρόνως, το πιο αγαπημένο μου σεμινάριο. Είναι αυτό που άλλαξε τη ζωή μου και τη φώτισε όσο τίποτα. Μέσα από αυτό το σεμινάριο (μέσα από αυτήν τη διδασκαλία, δηλαδή), αργότερα είχα τη δυνατότητα να γειώσω και να εκδηλώσω και τα υπόλοιπα συστήματα που διδάσκω (Ρέικι Αφθονίας, Ρέικι Δίδυμης Φλόγας, Κάρμα Ρέικι, Ρέικι Ανώτερου Εαυτού, Ολική Συνειδητότητα, Ακασικά Αρχεία και πολλά άλλα) καθώς και να γράψω τα βιβλία μου.

Περισσότερο από όλα, πέρα από την εσωτερική γνώση και τα ενεργειακά εργαλεία (διαλογισμοί, τεχνικές, συντονισμοί, σύμβολα) το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει μια τεράστια πνευματική/συνειδησιακή ώθηση και Μέγιστη Προστασία και Καθοδήγηση στον εκπληκτικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου.

Ελπίζω πως με τα παραπάνω λάβατε κάποιες απαντήσεις! Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά το υλικό του συγκεκριμένου σεμιναρίου, μπορείτε να δείτε εδώ:

Με Αγάπη!