
Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.
“ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!”
ΑΣΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ & ΚΑΛΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υποθέσεις, υποθέσεις, πραγματικότητα…
Πώς θα ήταν η ζωή σου, αν είχες και απολάμβανες υγεία -απόλυτη και τέλεια υγεία; Αληθινή υγεία, σε όλα τα επίπεδα, αρμονία, ισορροπία, ενέργεια, ζωτικότητα και δύναμη. Πώς θα ήταν η ζωή σου και πώς θα ήσουν εσύ; Εσύ, το σώμα σου, ο νους σου, ο συναισθηματικός σου κόσμος; Πώς θα ήσουν εξωτερικά και πώς εσωτερικά; Πώς θα αισθανόσουν και τι θα βίωνες; Τι θα επέλεγες και τι θα έκανες καθημερινά; Τι θα άφηνες, τι θα απέφευγες; Τι θα σου άρεσε και πώς θα σκεφτόσουν;
Κάνε αυτήν τη διανοητική, τη νοερή υπόθεση, αναλογίσου πώς θα ήταν η ζωή σου και πώς θα ήσουν εσύ, αν είχες και αν απολάμβανες τέλεια και απόλυτη υγεία σε όλα τα επίπεδα. Απλά φαντάσου, απλά νιώσε, απλά παρατήρησε.
Και τώρα που έχεις μια εικόνα ή, έστω, μια γενική αίσθηση του πώς θα είσαι και πώς θα είναι η ζωή σου, αναλογίσου περισσότερο το εξής: τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί; Τι χρειάζεται να αλλάξεις ή να βελτιώσεις, τι χρειάζεται να αφήσεις πίσω και τι νέο να υιοθετήσεις; Ποιες ικανότητες, χαρίσματα και χαρακτηριστικά θα “πρέπει” να αναπτύξεις, να εκφράσεις; Ποιον τρόπο σκέψης, ποιες συνήθειες, ποια συμπεριφορά; Ποιες επιλογές, ποια καθημερινότητα να έχεις;
Σκέψου το, αναλογίσου το για λίγο, σε κατάσταση ηρεμίας, όσο γίνεται. Χωρίς βιασύνη. Απλά φαντάσου, απλά νιώσε, απλά παρατήρησε.
Πέρα από την υγεία, μπορείς να κάνεις το ίδιο και για δύο άλλα μεγάλα και ζωτικά θέματα που απασχολούν το σύνολο των ανθρώπων. Τα θέματα αυτά είναι:
– Η αφθονία, η ευημερία.
– Οι διαπροσωπικές σχέσεις: οικογένεια, φιλία, έρωτας, αγάπη.
Απλά, αναλογίσου, σκέψου το:
Πώς θα ήταν η ζωή σου και πώς θα ήσουν εσύ, αν βίωνες αφθονία και ευημερία;
Πώς θα ήταν η ζωή σου και πώς θα ήσουν εσύ, αν βίωνες καλές, αληθινές και όμορφες σχέσεις, αγάπη, φιλία και έρωτα σε έναν τέλειο και ιδανικό βαθμό;
Τι χρειάζεται να κάνεις ώστε φτάσεις εκεί; Τι να αφήσεις; Πώς θα “πρέπει” να σκέφτεσαι; Ποιες νέες συνήθειες και συμπεριφορές χρειάζεται να εντάξεις στη ζωή σου, ποια νέα χαρίσματα και ταλέντα να αναπτύξεις και να εκφράσεις;
Και πάλι, κατά προτίμηση, σε κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης, χωρίς βιασύνη, επίλεξε έναν από τους τρεις τομείς -υγεία, αφθονία, διαπροσωπικές σχέσεις.
Φέρε αυτά τα ερωτήματα στο νου σου και, με ηρεμία, αναλογίσου τα. Ονειροπόλησε, φαντάσου. Άφησε εντελώς ελεύθερη τη φαντασία σου και μπες στην πλήρη βίωσή τους. Σαν να βρίσκεσαι σε μια εναλλακτική κατάσταση, πολύ δεκτική, ανοιχτή, διορατική και διαισθητική. Μια κατάσταση πιο μεγάλη και υψηλή, πιο διευρυμένη και ευφυή. Απλά, αφέσου, αφέσου πλήρως.
Λες και συνομιλείς με ένα σοφό μέρος σου, με το σοφό εαυτό σου, εκείνον που κάπου/κάποτε ζει και βιώνει αυτό που φαντάζεσαι, οραματίζεσαι, επιθυμείς.
Νιώσε πως μια τέτοια ιδανική πραγματικότητα είναι εφικτή, απολύτως εφικτή και κοντινή, απολύτως κοντινή. Νιώσε πως ενεργοποιείσαι σε όλα τα επίπεδα προς αυτήν. Πως ωθείσαι, εμπνέεσαι, κινείσαι προς αυτήν. Νιώσε εξύψωση, ενδυνάμωση, ευγνωμοσύνη και ευδαιμονία.
Τις επόμενες μέρες κάνε και πάλι την άσκηση αυτή. Η επανάληψη την ενισχύει και φέρνει και κάτι νέο, κάποιο στοιχείο που μπορεί να χρειάζεσαι.
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, εφάρμοσε την εσωτερική καθοδήγηση που έχεις λάβει και την οποία θα λαμβάνεις συνεχώς, όλο και περισσότερο. Κάνε όλες τις κινήσεις και τις βελτιώσεις που χρειάζονται και που μπορείς, ώστε η ιδανική κατάσταση που ονειρεύεσαι και οραματίζεσαι, να γίνει -όσο πιο σύντομα και αληθινά γίνεται- μέρος της πραγματικότητάς σου.
Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.
Με Αγάπη!
Γιώργος Μυλωνάς (Geom!*)