Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ “ΟΛΟΝ”

“Εμείς και ο Κόσμος 2: Μια σχέση, μα τι σχέση;”

Έχεις αναρωτηθεί: Τι σχέση έχεις με το σύμπαν; Με το “έξω” από εσένα, με το “γύρω” από εσένα, με το περιβάλλον στο οποίο ζεις; Τον κόσμο, τη φύση, τα ζώα, τα φυτά, τις πέτρες, το νερό, τον αέρα, τον ήλιο, τους πλανήτες και τα άστρα; Με την ανθρωπότητα ολόκληρη; Με την ίδια τη ζωή; Με το σύμπαν, την ύπαρξη, το Όλον; Έχεις κάποια σχέση; Τι είδους σχέση; Καμία σχέση; Ψυχρή σχέση, απόμακρη; Μη-συνειδητή, μη-προσωπική; Θα μπορούσε να είναι καλύτερη; Θα μπορούσε να δυναμώσει; Πώς θα ήταν η τέλεια, η ιδανική σχέση;

Φαντάσου έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει την ιδανική σχέση με το “γύρω” του, με το “έξω” του. Με όλα και με καθετί. Με την ύπαρξη και με τη ζωή. Με το σύμπαν και με τον κόσμο. Φαντάσου αυτόν τον άνθρωπο να έχει μια κοντινή, πολύ προσωπική σχέση με όλα όσα υπάρχουν. Άμεση, βαθιά, ουσιαστική. Γεμάτη σεβασμό, εκτίμηση, αναγνώριση, αποδοχή. Μια σχέση αγάπης, καθαρής αγάπης, αληθινής αγάπης, βαθιάς αγάπης, ολοκληρωτικής αγάπης. Με σωστή επικοινωνία, εμπιστοσύνη και απόλυτη αποδοχή. Ο άνθρωπος αυτός έχει και απολαμβάνει την ιδανική και την τελειότερη σχέση υπέρτατης αγάπης, υπέρτατης επικοινωνίας και υπέρτατης εμπιστοσύνης με το σύμπαν, στο οποίο ζει, κινείται και ανασαίνει, με την ύπαρξη και με την ίδια τη δύναμη της ζωής.

Ο άνθρωπος αυτός κάνει τα πάντα για το σύμπαν, για την ύπαρξη, για το Όλον. Και το Όλον, η ύπαρξη, το σύμπαν, κάνει τα πάντα γι’ αυτόν. Μιλάνε και ακούνε ο ένας τον άλλον, φροντίζουν, στηρίζουν και επιθυμούν έντονα το καλό ο ένας του άλλου και μόνον αυτό. Υπάρχει μια ποιοτική σχέση αμοιβαιότητας, κατανόησης και ειλικρίνειας. Υπάρχει μεγάλος, μέγιστος θαυμασμός, μεγάλη, μέγιστη δέσμευση, και μεγάλη, μέγιστη εκτίμηση. Εύκολα και συνεχώς, ο άνθρωπος βλέπει και αναγνωρίζει τον εαυτό του παντού στο σύμπαν και τα πάντα αποτελούν προέκτασή του, πλευρές του είναι του. Είναι όλα σημαντικά, ιερά και αγαπημένα.
 
Μια τέτοια, αμοιβαία, ισχυρή και βαθιά σχέση με το Όλον, μια σχέση σεβασμού, αγάπης, εμπιστοσύνης και εκτίμησης, είναι απολύτως δυνατό και εφικτό να δημιουργήσεις και εσύ. Με το περιβάλλον, με τη δύναμη της ζωής, με το σύμπαν, με τον κόσμο, με την ύπαρξη, με τα πάντα και με καθετί. Με τη φύση, με τη γη και με την ανθρωπότητα. Μια σχέση με ανοιχτή, αληθινή επικοινωνία και με συνεχές, ουσιαστικό μοίρασμα, αλληλοβοήθεια και στήριξη, μια απόλυτα ευνοϊκή, θετική, εξελικτική -για εσένα και για όλους- σχέση.

Φαντάσου το, σαν μια πολύ καλή σχέση γονιού και παιδιού. Ή σαν μια πολύ καλή φιλική σχέση. Ή, ακόμη, και σαν μια πολύ καλή ερωτική σχέση. Δες το μεγάλο σύμπαν ως πραγματική οικογένειά σου. Την ύπαρξη, όλα όσα υπάρχουν, το Όλον, σαν τον καλύτερό σου φίλο. Τη ζωή ή τον κόσμο ολόκληρο, σαν τον αγαπημένο σου, σαν το σύντροφό σου. Όπως στον απόλυτο έρωτα, “το άλλο σου μισό” (ή “το άλλο σου ένα”, πιο σωστά), σε ανεβάζει, σε εξυψώνει, σε κάνει να πετάς και να αισθάνεσαι ουράνια, να βιώνεις την καθημερινότητα και το “τώρα”, με τόσο μεγάλη χαρά και δύναμη!

Όταν είσαι φιλικός με το σύμπαν, σε αντιμετωπίζει όμοια. Όταν είσαι γεμάτος αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση για τη ζωή, για την ύπαρξη, σε αντιλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Με τόση αποδοχή, εμπιστοσύνη, φροντίδα και στήριξη. Ανοίγεσαι, συνδέεσαι, επικοινωνείς με το μεγαλύτερο Είναι και το μεγαλύτερο Είναι ανοίγεται, συνδέεται, επικοινωνεί μ’ εσένα. Όταν είσαι συνειδητός με το σύμπαν είναι και το σύμπαν συνειδητό μαζί σου. Όταν είσαι συνειδητός με το Όλον, είναι και το Όλον συνειδητό μαζί σου. Όταν είσαι συνειδητός με τη ζωή, είναι και η ζωή συνειδητή μαζί σου. Τόσο απλό, τόσο αληθινό. Τόσο ίσο και δίκαιο. Τίποτα λιγότερο και καθετί περισσότερο.

Και ο διαχωρισμός του “έξω” με το “μέσα” και του “μέσα” με το “έξω”, όλο και περισσότερο, παύει να ισχύει. Όπως σε μια ιδανική σχέση. Γίνεστε ένα ενιαίο Όλο, ένα ολοκληρωτικό Ένα, μέσα στο οποίο κυλάει φυσικά, ελεύθερα και άφθονα η ζωή, η αγάπη και καθετί όμορφο, καλό και αληθινό.

Ξεκίνα μια τέτοια σχέση σήμερα, τόσο θετική, τόσο ιδανική! Τόσο συνειδητή και τόσο ποιοτική! Το “έξω”, η “άλλη πλευρά”, σε περιμένει και το θέλει και αυτή, είναι έτοιμη. Σε περίμενε από πάντα, από τότε που -με τόση ευφυΐα- σε δημιούργησε. Αν είσαι ήδη σε αυτήν τη σχέση, γνωρίζεις πόσο εξαίσια και σημαντική είναι. Απόλαυσέ τη στο έπακρο!

“Δημιουργώ και βιώνω την ιδανική σχέση υπέρτατης αγάπης και τέλειας εμπιστοσύνης με το σύμπαν! Με τη ζωή, με την ύπαρξη, με το Όλον. Μια σχέση αληθινού σεβασμού, αναγνώρισης και εκτίμησης. Μόνο κατανόηση, αποδοχή, φροντίδα, ροή και όλα τα καλά υπάρχουν ανάμεσά μας! Είμαστε σε τέλεια επικοινωνία, πορευόμαστε συνειδητά μαζί και είμαστε συνεχώς και πάντοτε Ένα!”

Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Με Αγάπη!

Γιώργος Μυλωνάς (Geom!*)