Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

– Έχω ένα δίλημμα και πρέπει να πάρω μια σημαντική απόφαση. Πώς μπορώ να γνωρίζω, ποια είναι η σωστή, η καλύτερη επιλογή;

Ένα σώμα αποτελείται από αμέτρητα κύτταρα. Φαντάσου ένα μικροσκοπικό κύτταρο, μέσα σε ένα σώμα. Έτσι είναι ο άνθρωπος, έτσι είσαι και εσύ. Ένα κύτταρο στο μεγάλο σώμα της Ζωής, ένα κύτταρο στο απέραντο σώμα της Ύπαρξης. Ένα συμπαντικό και σημαντικό κύτταρο, ένα πραγματικά υπέροχο και πανέμορφο κύτταρο!

Πώς μπορεί ένα κύτταρο να πάρει την καλύτερη απόφαση, τη σωστότερη απόφαση για οποιοδήποτε θέμα, για το οτιδήποτε; Όσο περισσότερο συνδέεται και γνωρίζει τον εαυτό του, το περιβάλλον του και το συνολικό σώμα, του οποίου αποτελεί μέρος, τόσο καλύτερη η απόφαση. Τόσο καλύτερη η απόφαση για τον εαυτό του, όσο και για το σύνολο, για το Όλον. Άλλωστε το καλύτερο για το κύτταρο είναι το καλύτερο για το σώμα και το καλύτερο για το σώμα είναι το καλύτερο για το κύτταρο. Είναι αλληλένδετα, λόγω της ενότητάς τους, υπαρξιακής και απόλυτης. Το καλύτερο το δικό σου είναι το καλύτερο για το Όλον και το καλύτερο για το Όλον είναι το καλύτερο για εσένα. 


Καθώς έχει ελεύθερη βούληση, το κύτταρο έχει δύο επιλογές: είτε να κλειστεί στον εαυτό του και να αισθανθεί αποσυνδεδεμένο και αποσυντονισμένο από το σώμα, κάτι που έχει αρνητικές συνέπειες, είτε να ανοιχτεί και να συνδεθεί με το μεγαλύτερο σώμα στο οποίο ανήκει, να συνδεθεί και να λάβει τη μεγάλη σοφία και δύναμή του. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή και το μόνο που βεβαιώνει κάθε πιθανό καλό.


Όσο περισσότερο λοιπόν έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου και με το  Όλον, όσο πιο ανοιχτός και δεκτικός, συνδεδεμένος και συντονισμένος με τη σοφία και τη δύναμη που υπάρχει μέσα σου και μέσα στο μεγαλύτερο Όλον, όσο πιο κοντά στη σοφία και τη δύναμη της Ζωής και της Ύπαρξης βρίσκεσαι, τόσο σωστότερες οι αποφάσεις που παίρνεις, τόσο καλύτερες οι επιλογές που κάνεις. 
Όσο πιο “παρών” είσαι στο κύτταρό σου και στο Όλον. Όσο μεγαλύτερη επίγνωση έχεις. Όσο πιο συνειδητός είσαι.

Πώς όμως γίνεται κάτι τέτοιο; Η πρόθεση αρκεί;

Η πρόθεση, το να το σκεφτείς ότι πράγματι αυτό είναι κάτι καλό για σένα και, για την ακρίβεια, ό,τι καλύτερο για εσένα, είναι σημαντικό. Το να το αναλογιστείς βαθύτερα, να το σκεφτείς πιο πολύ, να το πάρεις απόφαση, να εστιάσεις σε αυτό, είναι ακόμη περισσότερο, ακόμα πιο σημαντικό. Πώς όμως εστιάζεις σε αυτό; Πώς εστιάζεις περισσότερο στο να είσαι “παρών”, συνειδητός, σε επίγνωση; Πώς εστιάζεις περισσότερο στο να συνδεθείς με το μέσα και το έξω σου, στο να συντονιστείς με ένα μεγαλύτερο, υψηλότερο, βαθύτερο, ευρύτερο πεδίο σοφίας, δύναμης και δυνατοτήτων;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και οι άνθρωποι βλέπουν, μέσα από αυτές, ποικίλα θετικά αποτελέσματα. Τόλμησε, πειραματίσου, εξασκήσου και αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια σε αυτές τις μεθόδους. Είναι εργαλεία που σε βοηθούν να φτάσεις σε αυτό ακριβώς που επιθυμείς, σε αυτό που θεωρείς καλύτερο για εσένα. Ανάμεσα σε αυτά τα εργαλεία, ανάμεσα σε αυτές τις μεθόδους είναι ο διαλογισμός και ο οραματισμός, η ενδοσκόπηση και η αυτοπαρατήρηση, η βαθιά χαλάρωση, η συνειδητή, εστιασμένη σκέψη και ο θετικός λόγος, οι ολιστικές μέθοδοι θεραπείας, ο φυσικός τρόπος ζωής και η επαφή με τη φύση, οι ενεργειακές θεραπείες, οι διαδικασίες αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας, οι μέθοδοι αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, η προσευχή και η πνευματική μελέτη, η αγάπη και η προσφορά στον άλλον.

Οποιαδήποτε εσωτερική, ενεργειακή ή πνευματική εργασία αποτελεί στην ουσία εργαλείο και μονοπάτι ώστε να φτάσεις σε αυτή τη σύνδεση με το μέσα σου και με το Όλον, όσο πιο συνειδητά γίνεται, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Στο να γίνεις πιο “παρών”, πιο αφυπνισμένος, πιο συνειδητός, με μεγαλύτερη επίγνωση, στο μέσα σου και στη Ζωή και την Ύπαρξη.

Αν κάνεις κάτι από τα παραπάνω είσαι σε καλό δρόμο! Συνέχισε με πίστη και αισιοδοξία, με υπομονή και αγάπη. Γίνεσαι πιο ανοιχτό και δεκτικό ον, πιο γαλήνιο και καθαρό, ενώ συνδέεσαι όλο και περισσότερο με τη δική σου σοφία και δύναμη και με το μεγαλύτερο σώμα της Ζωής και της Ύπαρξης. Οι αποφάσεις που θα παίρνεις, οι επιλογές που θα κάνεις θα είναι όλο και καλύτερες, όλο και σωστότερες, για εσένα και για το Όλον. Νιώσε λοιπόν το βάθος αυτής της πεποίθησης. Νιώσε το στα κύτταρά σου. Σε όλα σου τα κύτταρα.

“Είμαι σε επαφή με εμένα, με τον αληθινό, αυθεντικό, ολοκληρωμένο, αγαπημένο  εαυτό μου. Με την πηγή της σοφίας και της δύναμης μέσα μου. Με την ίδια τη Ζωή, την Ύπαρξη και το Όλον. Σε αρμονία με όλα, σε σύνδεση με όλα, σε συντονισμό με όλα. Η Ζωή, η Ύπαρξη και το Όλον με αγαπούν και με στηρίζουν απόλυτα, ακριβώς σαν υπεραγαπημένο παιδί τους και όλα επιθυμούν το καλύτερο για εμένα. Το ίδιο και εγώ, αναγνωρίζω, εκτιμώ, σέβομαι και αγαπώ τη Ζωή, την Ύπαρξη και το ΄Όλον και επιθυμώ μόνο το καλύτερο για όλους και για όλα. Ανοίγομαι, βιώνω και εξασκώ το μέγιστο εύρος, ύψος και βάθος της σοφίας, της αγάπης και της δύναμής μου, είμαι ισχυρό, υπεύθυνο, αφυπνισμένο και συνειδητό ον και γνωρίζω πως όλες οι αποφάσεις και οι επιλογές μου είναι οι καλύτερες δυνατές και συνεχώς όλο και καλύτερες! Είμαι ευγνώμων για αυτό και, μέσα από την ψυχή μου, ευχαριστώ!”

Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Με Αγάπη!

Γιώργος Μυλωνάς (Geom!*)