Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

ΑΦΘΟΝΙΑ & ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα δύο πιο συχνά ερωτήματα του κόσμου και μια (πρώτη) απάντηση!

– Πώς μπορώ να έχω μεγαλύτερη αφθονία στη ζωή μου; Να μην πιέζομαι τόσο οικονομικά και να έχω λίγη περισσότερη άνεση και χρόνο για αυτά που είναι σημαντικά;

– Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια όμορφη συντροφική-ερωτική σχέση, η οποία να είναι καλή και θετική; 

Θέλεις αφθονία και ευημερία. Θέλεις όμορφες, καλές, θετικές σχέσεις, απόλυτη αγάπη και ουράνιο έρωτα. Και καλά κάνεις! Τα αξίζεις στο έπακρο και με το παραπάνω. Όμως, τα έχεις αποφασίσει; Τα έχεις επιλέξει; Αληθινά και πόσο; Σε τι ποσοστό; Επιφανειακά και μπερδεμένα ή βαθιά και ξεκάθαρα; Μερικά ή ολικά; Συνειδητά ή μισοκοιμισμένα και ληθαργικά;

Επιλογή και απόφαση. Δύο λέξεις, δύο έννοιες πνευματικά πολύ σημαντικές. Δύο λέξεις και έννοιες για βαθύτερη σκέψη και στοχασμό, για ενδοσκόπηση και διαλογισμό. Οι άνθρωποι επιθυμούν διάφορα πράγματα. Τα επιθυμούν όμως κάπως χλιαρά. Χωρίς ένταση, δίχως πάθος. Λείπει η ώθηση, η κινητήρια δύναμη, η ενέργεια. Σχεδόν πάντα, όσοι δεν έχουν, όσοι δεν είναι και όσοι δεν βιώνουν κάτι που επιθυμούν, δεν το έχουν αποφασίσει. Δεν έχουν αποφασίσει (αποφασιστικά αποφασίσει) να το βιώσουν, να το έχουν ή να γίνουν αυτό. Δεν το έχουν επιλέξει. Δεν το έχουν αποφασίσει αληθινά, ολικά, έντονα, βαθιά, απόλυτα και συνειδητά και δεν το έχουν επιλέξει ομοίως -αληθινά, ολικά, έντονα, βαθιά, απόλυτα και συνειδητά.

Για να γίνεις κάτι που θέλεις να είσαι, για να έχεις κάτι που θέλεις να έχεις και για να βιώσεις κάτι που θέλεις να βιώσεις χρειάζεται να το αποφασίσεις. Να το επιλέξεις. Από μέσα σου, από βαθιά σου. Από τον πυρήνα σου, από το κέντρο σου και με ολόκληρο το είναι σου. Με το σώμα, το πνεύμα, το νου και την ψυχή, με την ενέργεια και τη θέλησή σου. Να το θέλει και να το επιλέξει συνειδητά όλο το είναι σου, να το αποφασίσει και να κινηθεί προς τα εκεί.

Οι άνθρωποι επιθυμούν αφθονία. Αλλά δεν τη βιώνουν, όχι στο βαθμό που επιθυμούν. Δεν την επιλέγουν, δεν την αποφασίζουν, δεν κινούνται προς αυτήν. Οι άνθρωποι επιθυμούν αγάπη, έρωτα, καλές σχέσεις, αλλά δεν τις αποφασίζουν, δεν τις επιλέγουν, δεν κινούνται προς τα εκεί. Το εγώ του ανθρώπου προτιμά μια χλιαρή, ρευστή αβεβαιότητα, κάτι που του είναι γνώριμο και του δίνει μια σχετική αίσθηση -και πάλι, σχετικής- ασφάλειας, παρόλο που αυτή είναι εντελώς πλαστή και πλασματική. Ο πόνος, η θλίψη, ο φόβος και η αρνητικότητα, σε όλες τις μορφές της, είναι εξαρτησιογόνες ουσίες. Να το θυμάσαι αυτό.

Από την άλλη, το πνεύμα μας, ο αληθινός εσωτερικός εαυτός μας, γνωρίζει πως η φύση του είναι η αφθονία. Είναι αφθονία και θέλει να βιώσει και στο υλικό επίπεδο την αφθονία. Γνωρίζει πως η φύση του είναι αγάπη, έρωτας και καλές συνδέσεις-σχέσεις και θέλει να τις βιώσει και στον εξωτερικό κόσμο. Μια δύναμη προς τα έξω, λοιπόν, προς τα πάνω και προς τα μπρος. Και μια άλλη προς τα κάτω, προς τα πίσω, προς τα γνωστά, προς τα ίδια. Ποια θα νικήσει; Κάθε άνθρωπος αποφασίζει και επιλέγει ξεχωριστά και προσωπικά. Κάθε στιγμή, όπως και συνολικά στην πορεία της ζωής. 

Αν επιθυμείς αφθονία, μεγαλύτερη ευημερία και άνεση στη ζωή σου, αποφάσισε και επίλεξέ το. Ξεκάθαρα. Συνειδητά. Ολικά. Αληθινά. Έντονα και φλογερά. Αν θέλεις μεγαλύτερη αγάπη, έρωτα και πιο όμορφες σχέσεις στη ζωή σου, αποφάσισέ το, επίλεξέ το. Με τον ίδιο τρόπο. Ξεκάθαρα, συνειδητά, ολικά, αληθινά, έντονα και φλογερά. Καθετί άλλο θα είναι μια από τα ίδια, χλιαρότητα, δεν θα είναι τόσο άμεσο, γρήγορο, ωφέλιμο και αποτελεσματικό. Οπότε, επίλεξε και αποφάσισε, αποφάσισε και επίλεξε και θα κινηθείς προς τα εκεί με κάθε δυνατό τρόπο.  

– Ωραία, αυτό το κατάλαβα, θα το μελετήσω και θα το κάνω! Συνειδητά και στο 100%, θα αποφασίσω και θα επιλέξω αυτό που θέλω να βιώσω! Υπάρχει κάποια  άλλη συμβουλή ή τεχνική που μπορείς να προτείνεις σε σχέση με την αφθονία ή τον έρωτα, την αγάπη και τις προσωπικές σχέσεις;

Ναι, πολλές! Μείνε συντονισμένος/η εδώ και θα επανέλθουμε αρκετές φορές.

Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Με Αγάπη!

Γιώργος Μυλωνάς (Geom!*)