Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΕΠΙΡΡΟΗ

– Κάποιο άτομο στο περιβάλλον μου με ζηλεύει. Πιστεύω ότι πολλές από τις ατυχίες που μου έχουν συμβεί οφείλονται στην αρνητική ενέργειά του. Με “γλωσσοτρώει” και με “ματιάζει”! Πώς θα προστατευτώ;

– Κάποιος με φθονεί και μου στέλνει αρνητική ενέργεια, για να μην πω τίποτα άλλο πιο βαρύ. Τι μπορώ να κάνω; 

Από πνευματική οπτική, δεν είναι καλό το να δίνεις τόση δύναμη και εξουσία στους άλλους πάνω σου. Δεν είναι ωφέλιμο, ούτε εξελικτικό για εσένα. Ακόμα και αν κάτι τέτοιο πράγματι συμβαίνει, αν κάποιος σε φθονεί, σκέφτεται ή μιλάει αρνητικά για εσένα, σε “ματιάζει” ή σου στέλνει “αρνητική ενέργεια”, εσύ το επιτρέπεις. Είσαι ανοιχτός, ευάλωτος και αδύναμος σε αυτό. Δυνάμωσε την ενέργειά σου και βάλε προστασία στον εαυτό σου.

Πρώτα από όλα και πριν από όλα, αποφάσισε και συνειδητοποίησε πως κανείς και τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή πάνω σου από εσένα, από εσένα τον ίδιο. Από τον εαυτό σου. Από εσένα ή, αν πιστεύεις σε μια ανώτερη πνευματική δύναμη, από αυτό το ανώτερο στοιχείο. Μόνο εσύ έχεις δύναμη πάνω σου, εσύ ελέγχεις, κατευθύνεις και εξουσιάζεις τη ζωή σου. Εναλλακτικά και συμπληρωματικά, η ανώτερη δύναμη, όποιο όνομα και αν της δίνεις (Θεός, Σύμπαν, Ύπαρξη, Ζωή, Πηγή Όλων κ.λπ.), όπως και αν την αντιλαμβάνεσαι, την κατανοείς ή όχι, έχει τη δύναμη πάνω σου, έχει εξουσία σε εσένα. Είσαι παιδί της, δημιούργημά της. Αγαπημένο παιδί και θαυμαστό δημιούργημα της υπέρτατης και ύψιστης συμπαντικής ευφυίας της ζωής. Σε αυτήν ανήκεις, εσύ και η ζωή σου και αυτό πραγματικά είναι ιδανικό και τέλειο.  

Μπορείς να σκεφτείς και να δηλώσεις κάτι τέτοιο:

“Μόνο εγώ έχω δύναμη και εξουσία σε εμένα. Στο σώμα, στο πνεύμα, στο νου και την ψυχή μου, στη ζωή μου. Μόνο ο εαυτός μου έχει δύναμη και επιρροή πάνω μου. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να με επηρεάσει, τίποτα και κανείς, είναι απλά αδύνατον!”

Εναλλακτικά και συμπληρωματικά, σε περίπτωση που πιστεύεις ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη ή ευφυΐα (ακόμα και αν είναι εντελώς άγνωστη), ή αν απλά είσαι ανοιχτός/ή σε αυτό το ενδεχόμενο, μπορείς να σκεφτείς και να πεις κάτι, όπως το εξής:

“Μόνο ο Θεός, η Ύψιστη Πηγή, Αρχή και Δύναμη, έχει δύναμη πάνω μου. Του ανήκω ολοκληρωτικά, είμαστε ένα. Τίποτα κατώτερο δεν έχει δύναμη πάνω μου και δεν μπορεί να με επηρεάσει. Έχω τέλεια προστασία, προστασία σε όλα τα επίπεδα. Απόλυτη προστασία, Θεϊκή προστασία, παντού, συνεχώς και πάντα!”

Μπορείς να κάνεις και τα δύο ή μόνο το ένα. Δεν αρκεί όμως να τα πεις μηχανικά. Θα πρέπει να σταματήσεις και να τα σκεφτείς σοβαρά, να τα αναλογιστείς, να τα επεξεργαστείς και να τα αισθανθείς. Να τα πιστέψεις και να τα εσωτερικεύσεις, να τα κάνεις δικά σου και να τα εκπέμψεις. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις τη δύναμη, τον έλεγχο και την κυριότητα του εαυτού και της ζωής σου σε εσένα και στη δημιουργική ευφυΐα και δύναμη, την πηγή της ζωής, που υπάρχει μέσα σου και παντού.  

Δεύτερον: Εφάρμοσε κάποιες τεχνικές ενεργειακής και πνευματικής ενδυνάμωσης.

Οραματίσου μια χρυσή σφαίρα να σε περιβάλει. Μια χρυσή σφαίρα από πύρινο χρυσό φως. Ισχυρή, λαμπερή, συμπαγή. Σαν τον ήλιο. Είσαι μέσα της, στο κέντρο της και σε περιβάλει. Φαντάσου το όσο καλύτερα μπορείς, δες το νοερά και νιώσε το ή απλά υπόθεσε πως συμβαίνει, πως είναι πραγματικότητα. Καθώς είσαι μέσα σε αυτήν την πύρινη χρυσή σφαίρα του λαμπερού χρυσού φωτός, δήλωσε πως έχεις τέλεια προστασία και πως τίποτα αρνητικό δεν μπορεί να έλθει σε εσένα ή να σε επηρεάσει. “Έχω τέλεια προστασία, τέλεια προστασία σε όλα τα επίπεδα, τίποτα αρνητικό δεν μπορεί να έλθει σε εμένα, ούτε να με επηρεάσει! Το γνωρίζω και έτσι είναι!”

Κάνε την άσκηση αυτή αργά και ήρεμα, καθισμένος/η αναπαυτικά, με κλειστά τα μάτια, χωρίς βιασύνη. Πάρε και μερικές βαθιές αναπνοές στην αρχή και το τέλος της. Κάνε αυτή την απλή, άλλα πολύ σημαντική ενεργειακή τεχνική, δύο φορές την ημέρα, για επτά ημέρες στη σειρά, ώστε να δεις κάποια θετική επίδραση και να αισθανθείς διαφορά. Το μυστικό είναι στην επανάληψη. 

Αρνητική ενέργεια υπάρχει πάντοτε γύρω μας, όπως και άνθρωποι μπερδεμένοι, με εγωιστικά κίνητρα. Υπάρχει άλλωστε και μέσα μας, είμαστε ατελείς, μέσα στην τελειότητα μας! Είναι γεγονός όμως, πως αυξάνοντας το φως και τη δύναμή μας, μπορούμε να θεραπεύσουμε τόσο εμάς και τη ζωή μας, όσο και να βοηθήσουμε τους άλλους να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Με Αγάπη!

Γιώργος Μυλωνάς (Geom!*)