Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

“Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου.”

Μια άσκηση άκρως θεραπευτική. Θεραπευτική εσωτερικά, ενεργειακά, ψυχικά. Μια άσκηση ουσιαστική, ουσίας, μια άσκηση ζωής, ζωτικής σημασίας. Μύρια “θέματα” προκύπτουν από την έλλειψη αγάπης-αποδοχής του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους. Και μύρια καλά, όταν αυτή ισχύει και είναι αληθινή.

Φέρε την εξής σκέψη στο νου σου: “Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Με αγαπώ αληθινά. Με αποδέχομαι πλήρως, βαθιά, ολικά”.

Πώς σου φαίνεται; Σου φαίνεται αστεία; Σου φαίνεται περιττή; Σου φαίνεται πώς δεν ισχύει; Σου φαίνεται μακρινή, μη-αληθινή; Σου φαίνεται δύσκολη; Ή μήπως σου φαίνεται “εγωιστική”; Όλα αυτά υποδεικνύουν πως χρειάζεται να την πιστέψεις, να τη βιώσεις, να την κάνεις αληθινή, δική σου, αλήθεια και πραγματικότητά σου. Όσο πιο αστεία, περιττή, μακρινή, μη-αληθινή, δύσκολη ή “εγωιστική” σου φαίνεται, τόσο πιο αναγκαίο είναι!

Η πλήρης και βαθιά αποδοχή και η αληθινή και καθαρή αγάπη προς τον εαυτό μας είναι αναγκαία, απαραίτητη και ζωτική για μια ισορροπημένη προσωπικότητα, για έναν ισορροπημένο ψυχισμό. Η πλήρης και βαθιά αποδοχή και η αληθινή και καθαρή αγάπη προς τον εαυτό μας είναι αναγκαία, απαραίτητη και ζωτική προκειμένου να βιώσουμε πλήρως, βαθιά, αληθινά και καθαρά τους άλλους ανθρώπους και την ίδια τη ζωή.

Δεν είναι εγωισμός, είναι αποκατάσταση, θεραπεία. Δεν είναι εγωισμός, είναι ανιδιοτέλεια, αλτρουισμός. Θεραπεύοντας εμάς, την προσωπικότητα και τον ψυχισμό μας -μέσω της αγάπης και της αποδοχής, που λειτουργούν μόνο θετικά και κάνουν τα πάντα δυνατά- μπορούμε να βοηθήσουμε και τους άλλους, από ένα άλλο, καλύτερο, πιο ισορροπημένο σημείο. Από το σημείο της αγάπης και της αποδοχής.

Είναι ώρα, λοιπόν, να το κάνεις σοβαρά. Αληθινά. Εστιασμένα. Πλήρως.

Κάθισε και επανάλαβε τη φράση. “Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Με αγαπώ αληθινά. Με αποδέχομαι πλήρως, βαθιά, ολικά”. Αργά και ήρεμα. Και περίμενε. Επανάλαβε. Περίμενε. Προσπάθησε να εννοήσεις αυτό που λες, να το αισθανθείς, πώς θα ήταν, αν ίσχυε πλήρως και αληθινά. Επανάλαβε. Περίμενε και παρατήρησε.

Επανάλαβε νοερά, από μέσα σου, ή απέξω σου, ακόμα καλύτερα.

Κάνε το μέχρι να υπάρξει κάποια αίσθηση, κάποια επίδραση, κάποια αντίδραση. Μπορεί να υπάρξει κάποια συναισθηματική αντίδραση ή να έχεις εικόνες ή σκέψεις ή ακόμα και κάποια σωματική αντίδραση. Μπορεί να αισθανθείς μπλοκάρισμα ή βάρος ή κάτι άλλο. Μπορεί να δακρύζεις ή να χασμουριέσαι. Μη σταματάς. Πάρε μια βαθιά βαθιά αναπνοή -και ίσως μερικές ακόμα- και συνέχισε. Ήρεμα, εστιασμένα, με θέληση.

Μπορεί, επίσης, να μπεις σε μια άλλη συνειδησιακή κατάσταση: για παράδειγμα, να αισθανθείς μεγάλη χαρά ή ευφορία, ανάταση ή διεύρυνση, βαθιά γαλήνη ή ειρήνη. Ή απελευθέρωση και κάθαρση. 

Κάνε αυτή την άσκηση για μερικά λεπτά, χωρίς βιασύνη. Όσο πιο ουσιαστικά, όσο πιο αληθινά, τόσο μεγαλύτερη θετική επίδραση θα έχει μέσα σου, ενεργειακά και ψυχικά, αλλά και γύρω σου, καθώς το “μέσα” επηρεάζει το “έξω” -πάντα.

Επανάλαβε μερικές μέρες, μέχρι να γίνει πραγματικότητα, μέχρι να “μπει” στο κύτταρό σου! Είναι άκρως ευεργετική και μεταμορφωτική.

“Αγαπώ και Αποδέχομαι τον Εαυτό μου. Με Αγαπώ Αληθινά. Με Αποδέχομαι Πλήρως, Βαθιά, Ολικά”.

Από το βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Γιώργος Μυλωνάς, Εκδόσεις Geom!*. Πατήστε εδώ για να το δείτε.

Με Αγάπη!

Γιώργος Μυλωνάς (Geom!*)