Ταϊλανδέζικο Μασάζ

Τι είναι το Ταϊλανδέζικο Μασάζ;

Η ιστορία της τέχνης του Ταϊλανδέζικου Μασάζ ξεκινά πριν από 2.500 χρόνια. Έχει τις ρίζες του στην μακρινή Ινδία. Ο πρώτος που το εφάρμοσε ήταν ένας γιατρός από την Βόρεια Ινδία, ο Jivaka Kumar Bhacca που ήταν θεραπευτής του ιστορικού Βούδα. Πολλοί από τους προγόνους των σημερινών Ταϊλανδών, προέρχονται από την Νότια Κίνα, έτσι απορρόφησαν και πρόσθεσαν καινούργιες ιδέες και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους που ήταν βασισμένες στις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και του βελονισμού. Φτάνοντας στην Ταϊλάνδη προσάρμοσαν όλες αυτές τις γνώσεις στο Ταϊλανδέζικο Μασάζ, εφαρμόζοντας την πιεσοθεραπεία στα σημεία των ενεργειακών καναλιών.

Η θεραπευτική βάση του Ταϊλανδέζικου Μασάζ στηρίζεται στην ύπαρξη του «ενεργειακού σώματος» που περιλαμβάνει τις 10 βασικές «sen» ενεργειακές γραμμές που χρησιμοποιούνται για πιέσεις σε σημεία που βρίσκονται κατά μήκος τους και για διατάσεις (stretching). Γι’ αυτό πολλές φορές αναφέρεται ως «παθητική Yoga» λόγω της ομοιότητάς του με την πανάρχαια Ινδική τέχνη που προσφέρει ευκινησία, ευλυγισία, ευεξία και ωραία γράμμωση.

Όταν ο μασέρ σιγουρευτεί ότι όλοι οι μύες έχουν πιεστεί αρκετά, τότε αρχίζει το τέντωμα. Αυτό είναι βαθύ στην αρχή, αλλά σταδιακά προχωράει σε ένα γλαφυρό, μεγάλης έκτασης τέντωμα, αυτό για το οποίο είναι γνωστό το Ταϊλανδέζικο Μασάζ. Η τεχνική αυτή, αφορά κάθε μυ και κάθε άρθρωση.

Που βοηθάει το Ταϊλανδέζικο Μασάζ;

Το Ταϊλανδέζικο Μασάζ:

* Γυμνάζει ήπια και αρμονικά όλο το σώμα, πρόκειται

για «παθητική γυμναστική» ή «παθητική γιόγκα»

* Ξεκουράζει και αναζωογονεί το σώμα.

* Αποτοξινώνει

* Βελτιώνει τη διάθεση

* Ξεμπλοκάρει και χαρίζει ευεξία

* Ενδυναμώνει όλα τα συστήματα και τα όργανα του σώματος

* Βοηθάει στο χτίσιμο ενός υγιούς σώματος

* Καθαρίζει το νου και γαληνεύει τον ψυχισμό

* Έχει όλα τα οφέλη του κλασικού μασάζ και βοηθά σε

ένα πολύ μεγάλο αριθμό προβλημάτων

Ατομική Συνεδρία:

Η ατομική συνεδρία του ταϊλανδέζικου μασάζ διαρκεί μια ώρα περίπου και γίνεται πάνω από τα ρούχα. Το άτομο ξαπλώνει σε ένα στρώμα στο πάτωμα και ο πρακτικός του ταϊλανδέζικου μασάζ ξεκινά από τα πόδια και σιγά σιγά καλύπτει όλο το σώμα κάνοντας μαλάξεις και τεντώματα σε όλα τα σημεία του σώματος. Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία που ξεμπλοκάρει και ενδυναμώνει όλο το σώμα, γυμνάζοντας και αποτοξινώνοντας το.

Κόστος: 30 ευρώ (από 50 ευρώ αρχικό κόστος)

Η Σχολή του Ρέικι, Αθήνα

www.reiki.gr

τηλ. 6946863697

 

 

 

sxoli.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s